Dierenambulance Midden Limburg

 

Gevonden huisdieren


Check hier of het door jouw gevonden huisdier bij ons als vermist staat.


Gevonden honden

De meeste hondeneigenaren zijn al druk bezig met het zoeken naar hun trouwe viervoeter. Wij adviseren om even een rondje te lopen en passanten / buurtbewoners te vragen of zij de hond herkennen. Als het kan plaats een berichtje op facebook. Vaak zien we dat de eigenaar zich dan binnen een half uur meldt.

Bel ons ook op 0495 794 549. Het kan zijn dat de eigenaar de vermissing al bij ons gemeld heeft. Is dit niet het geval dan komen wij de hond, mits ingevangen, halen. M.u.v. gemeente Nederweert en Leudal.


Gevonden katten

In Midden-Limburg leven heel veel (zwerf)katten. Vele katten mogen van hun eigenaar buiten op avontuur. Het kan dus zijn dat de kat een thuis heeft in de buurt. Voer aangelopen katten niet! Geef je ze toch eten dan is de kans zeer groot dat ze blijven hangen of terugkeren. Meer informatie over (zwerf)katten kunt u lezen in onze online brochure. 

Kijk even op de pagina met vermiste huisdieren. Wellicht staat het dier hiertussen. 


(Zwerf)katten
Meer informatie over katten kun u hier in onze online folder lezen.
Zwerfkatten folder.pdf (4.49MB)
(Zwerf)katten
Meer informatie over katten kun u hier in onze online folder lezen.
Zwerfkatten folder.pdf (4.49MB)Overige huisdieren

Indien ingevangen halen wij in ons werkgebied ook overige huisdieren op. Denk hierbij aan volière vogels, konijnen, cavia’s, schildpadden etc.

Wanneer deze dieren worden binnengebracht blijven ze 2 weken eigendom van de gemeente; dit is de wettelijke regeling. De eigenaar kan zich binnen deze 14 dagen weer ophalen. De Dierenambulance  zal dan een redelijke vergoeding vragen.

Na deze 14 dagen wordt het dier eigendom van de Dierenambulance en zal er een goed plaatsje voor worden gezocht. Kijk hier voor onze adoptie dieren. Schildpadden zullen naar de schildpaddenopvang in Harkema gaan.


 

E-mailen
Bellen
Instagram