Dierenambulance Midden Limburg

 

 Ja, ik wil helpen! Wat kan ik doen? 


  Dierenliefde, Vrijwilligers en Geld.


Dat zijn de speerpunten die ons draaiende houden. De dierenliefde is in overvloed aanwezig en extra vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken. Helaas geldt die overvloed niet voor onze financiële status.  Om de Dierenambulance draaiende te houden is er jaarlijks veel geld nodig. De gemeentes zorgen helaas maar voor een klein deel van alle kosten. Daarom is de Dierenambulance voor haar financiering enorm afhankelijk van haar eigen activiteiten en donaties. Twee derde deel van de inkomsten bestaat uit donaties en giften 

Door ons te steunen draagt u rechtstreeks bij aan het bestrijden en voorkomen van onnodig dierenleed.  


Doneren 

Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij 24 uur per dag, 7 dagen per week hulpverlenen aan dieren in (medische) nood.  Doneer hier  ( u wordt doorgelinkt naar geef.nl  .Hier zitten helaas transactiekosten aan vast)

U kunt ook  op ons rekeningnummer doneren:  NL68 RABO 0380747014

Hartelijk dank voor uw donatie! Gratis steunen! 

Via onze pagina op de SponsorKliks website kunt u bij alle bekende webwinkels waar u normaliter ook al koopt uw aankopen doen. Van alle aankopen ontvangen wij maandelijks een commissie. U betaalt alleen uw eigen aankopen! 
Schenken en giften 

Wist u dat een groot deel van uw gift terug kunt krijgen van de Belastingdienst? Dit kan heel eenvoudig door uw gift vast te leggen als periodieke schenking. 

Wij zijn geregistreerd als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Deze giften hoeven dan ook niet vastgelegd te worden bij een notaris. De belastingdienst heeft daartoe een eenvoudig schenkingsovereenkomst gemaakt. 

Benieuwd naar uw belastingvoordeel? Bereken het hier  

Vul hier het formulier in en onderteken deze. Het formulier kunt u aan ons mailen of opsturen. 

administratie@damiddenlimburg.nl 

Dierenambulance Midden-Limburg
Graafschap Hornelaan 201
6001 AC Weert

Let op: u hoeft de formulieren niet naar de belastingdienst te sturen. Bewaar het ‘exemplaar voor de schenker’ goed. De belastingdienst kan bij controle van uw aangifte hier schriftelijk om vragen.  

Heeft u vragen met betrekking tot het vast laten leggen van uw schenking? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij helpen u graag met de afhandeling van het formulier.  


Legaten 

Naast bovenstaande mogelijkheden kunt ook een donatie geven wanneer u komt te overlijden. Het lijkt op het benoemen van een erfgenaam met daarin twee grote verschillen. Erfgenamen krijgen allemaal een gelijk deel van de erfenis, terwijl een legaat een vastgelegd bedrag of bepaalde waardevolle (on)roerende goederen krijgt. Weet u precies welk bedrag of welke goederen (kunst, effecten of een huis bijvoorbeeld) u wilt nalaten aan een goed doel? Dan is een legaat vastleggen de beste optie, omdat het goede doel dan niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schulden van het nalatenschap (dit is bij erfgenamen een ander verhaal). 

De executeur, degene die de zaken na een overlijden regelt, handelt eerst de financiële zaken rond het nalatenschap af.  


Steun in natura 

Recyclen en ons steunen gaan hand in hand. Een van onze inkomstbronnen is het inzamelen van recyclebare materialen. Samen zorgen we voor een schoner milieu! 

Wij zamelen de volgende materialen in:

  • Oud ijzer. Ook zink, aluminium, koper is meer dan welkom. 
  • Inktcartridges en toners. Cartridges en toners horen niet in de vuilnisbak, maar kunnen op een ecologisch verantwoorde manier gerecycled worden. Bedrijven, scholen maar ook particulieren mogen hun lege cartridges en toners bij ons afgeven. 
  • Lege statiegeld flessen 
  • Cadeaubonnen . Heb je ergens nog geldige cadeaubonnen liggen en weet je niet wat je ermee moet? Geef ze dan bij ons af. Wij krijgen voor elke cadeaubon die nog geldig is een kleine vergoeding!   


Bovenstaande materialen kunt u elke dag tussen 9.00 en 18.00 afgeven in de daarvoor bestemde bakken bij de deur. De cadeaubonnen graag in de brievenbus aan de poort doen.  

Naast het steunen met recyclebare materialen kunt u ons ook steunen door middel van spullen die wij dagelijks gebruiken en een grote kostenpost voor ons zijn. Ook deze materialen mag u op onze locatie afgeven tussen 09.00 en 18.00 uur. 

  • Allesreiniger en afwasmiddel
  • Schoonmaakazijn
  • Strooivoer, voor vele soorten vogels. 
  • Hooi,  zaagsel en brokken  voor onze konijnenopvang.
E-mailen
Bellen
Instagram